CDI
Saptamana Educatiei Globale
In cadrul Saptamana Educatiei Globale elevii clasei a XI a C au explorat activitatile educationale extrascolare pentru cetatenie globala abordand teme legate de diversitate si inegalitate .
prof. coordonator Sbircea Paula
Din activitatea noastra
Stop consumului de substante nocive !!
Primăvara
15 februarie 2024–Ziua nationala a cititului impreuna
Valentine s Day
BIBLIOTECA DIGITALA GLOBALA
https://livre.fnac.com/n309183/Tous-les-Ebooks-gratuits
https://lnkd.in/ghCcNKn
https://lnkd.in/gFbzp5q
https://lnkd.in/gGifD3r
ZIUA INTERNATIONALA A DREPTURILOR COPIILOR
Astazi 21 noiembrie 2022 in CDI ul scolii s-a desfasurat activitatea ,, Drepturile copilului ,drepturile omului’’,cu ocazia Zilei internationale a drepturilor copiilor.
Activitatea s-a desfasurat in colaborare cu prof. istorie Batis Mihaela si elevii clasei a V-a B.
Din activitatea noastră
Elevii claselor a VI -a
Prof .Paula Sbircea
Cerc de lectura – dezbatere pe baza unor cărți citite
Elevii clasei a 9c – prof Busuioc Viorel
– prof doc .Sbircea Paula
Data: 9.03.2021
Ziua limbilor europene – Ziua multiculturalitatii lingvistice 26 Septembrie 2019
Proiect Alege Cartea
Festivitate de premiere proiect Alege cartea ! Activitatea 2 Convinge ma sa citesc !
link aici: https: Aici
20 Martie 2019 ziua francofoniei – marcat prin activități la CDI Liceul Radu Petrescu Prof. doc. Sbircea Paula
Unirea cea mica -1859 a fost sărbătorită de către elevii claselor a x a ,a XI a la CdI sun coordonarea Prof Mihaela Batis Popeiu Minodora si Sbircea Paula
Eminescu în imagini
Centenarul Unirii – CDI Liceul Radu Petrescu 2018
Happy Halloween
Si anul acesta sărbătoarea Halloweenului a fost marcată la Cdi ul nostru de către elevii claselor gimnaziale si Prof. Moișan Sorina
Ziua limbilor europene 26 Septembrie
Săptămâna educației globale
Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului
Ziua Limbilor Europene
Ziua Internațională Pentru Protecția Stratului de Ozon
Ion Agârbiceanu
Activitatea – Melancolia toamnei
9 Mai – Ziua Europei
ȘCOALA ALTFEL 27-31 MARTIE 2017
PRIMAVARA
20 MARTIE ZIUA FRANCOFONIEI
Ziua Holocaustului
Activitate ”De Ziua Unirii”
Activitate ”De ziua lui Mihai Eminescu”
Andrei Muresanu – 200 de ani de la nastere
Descărcați ppt: andrei-muresanu
Lectura, calculatorul, TV, joaca si munca in gospodarie?
135 de ani de la publicarea cartii Amintiri din copilarie de Ion Creanga
plan-managerial-2016-2017
activitaticdi
Activități 2016
9 octombrie – Ziua nationala de comemorare a victimelor Holocaustului
BACOVIA -135 DE ANI DE LA NASTERE
27 ianuarie Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului
27 ianuarie 2016
71 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau
Ziua de 27 ianuarie marchează eliberarea, în 1945, a lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care au fost ucişi 6 milioane de evrei, dar şi milioane aparţinând şi altor culturi, de către regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Alegerea acestei date este legată de eliberarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau din Polonia de către trupele sovietice în după-amiaza zilei de 27 ianuarie 1945.
Este o zi universală de comemorare şi a fost propusă de 90 de state, fiind stabilită în urma Rezoluţiei adoptate la 1 noiembrie 2005 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Rezoluţia respinge orice negare a Holocaustului şi încurajează statele membre ale Adunării Generale ONU să transmită viitoarelor generaţii lecţia genocidului, pentru ca această pagină neagră a istoriei să nu se mai repete.
Cu ocazia împlinirii a 71 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz de către armata sovietică, elevi din cadrul Liceului „Radu Petrescu” au participat la o activitate de luptă împotriva rasismului și de comemorare şi rememorare a evenimentelor legate de persecutarea evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial. Astfel au fost realizate desene pe tema Holocaustului, desene despre Anne Frank inspirate din jurnalul acesteia (aceste desene şi alte materiale informative au fost expuse în CDI), au fost prezentate apoi materiale despre persecutarea evreilor bistriţeni care au fost deportaţi tot la Auschwitz şi despre lagărele din Transnistria, acolo unde au fost deportaţi evreii din Vechiul Regat. Cei prezenţi au făcut o călătorie virtuală în principalele lagăre de exterminare din Polonia: Auschwitz, Treblinka şi Chelmo. Prezentările au fost urmate de discuţii pe tema Holocaustului.
La activitate au participat 25 de elevi şi 5 cadre didactice: Batîş Mihaela, Dan Ioana, Uşeriu Iulius, Galbin Florin şi Sbârcea Paula, prof. documentarist.
9 octombrie – Ziua Naţională de comemorare a victimelor Holocaustului
Cu ocazia acestei zile elevii clasei a VII-a C şi cei din clasa a XI-a C au participat la o activitate care a avut ca obiectiv conştientizarea semnificaţiei acestei zile, nu numai din prisma a ceea ce s-a întâmplat cu evreii din Europa în timpul celui de-al doilea război mondial, ci şi ce s-ar putea întâmpla dacă privim cu indiferenţă drama prin care trec unele popoare sau evenimentele care se întâmpla în jurul nostru. În prima parte a activităţii elevii clasei a VII-a C au prezentat jocul de rol “Am vrut să zbor ca un fluture” (adaptare după povestirea cu acelaşi nume, povestire care prezintă amintirile unui copil care a supravieţuit Holocaustului), iar în partea a doua elevii au urmărit o prezentare power point despre Holocaustul din România şi drama evreilor din Ghetoul Bistriţa.